Skriv på för Julian Assanges frihet!

Den tyska namninsamling för Julian Assange som började med 130 framstående tyskar har nu svällt till över 11.000 namnunderskrifter – och spridits även utanför Tyskland.

Ur uppropets text:

»We are deeply concerned for the life of journalist and Wikileaks founder Julian Assange, who has been in critical health and in extradition custody in the British high-security prison of Belmarsh for over half a year. We thusly express our support for the appeal made by the United Nations Special Rapporteur on Torture, Nils Melzer, for the immediate release of Julian Assange, on medical grounds and respective of the rule of law.«

Skriv på du också – tillsammans med bland andra Günter Wallraff, Sigmar Gabriel, Günter Verheugen, Reportrar utan gränser och 5 juli-stiftelsens ordförande Oscar Swartz.

Engelska » | Tyska »

(I vissa web-läsare kan det förekomma typsnittsproblem på sidan. Om så, pröva med en annan browser.)

4 kommentarer till “Skriv på för Julian Assanges frihet!”

  1. Fallet Julian Assange bör ses i ljuset av svenska medias information om och uppmärksamhet på det som föregått dagsläget. Inte enbart vad gäller PK-media utan även många till synes icke-PK bloggar.
    Det finns olika sätt för media att avstå från vad man förväntar sig av dem, d v s neutral information om aktuella händelser och frågor. Ett av sätten är att fylla det utrymme som ett media brukar tillhandahålla för en viss typ av information med annat. Spaltutrymmet där Assangefallet passar in kan sägas röra press- och informationsfrihet. Med fokus på vad grävande journalistik kan ha för följder för den som gräver. Det utrymmet har svenska media över åren fyllt med vad Davit Isaak råkat ut för i sitt gamla och nya hemland Eritrea och fortsätter att nästan dagligen fylla på. Ingen plats där för Assange, det borde väl folk begripa. Davit är ju svensk medborgare (förutom att vara eritreansk sådan) och har dessutom aldrig varit misstänkt för våldtäkt. Så journalistkår kan slå sig på bröstet som försvarare av yttrandefriheten och samtidigt avstå från att ta ställning i Assange-fallet.

    Inte nog med det. Även en stor del icke-PK bloggar rundar elegant Assange-problematiken. För man vill ju s a s spela på samma planhalva som PK i hopp om att bli hörd. Exempelvis saknas på lastips.se, som dagligen uppdaterar sin information om läsvärda artiklar på nätet, all slags hänvisning till vad som aktuellt händer i Assange-fallet. Inte ett ord om eller någon hänvisning till Nils Melzers uppseendeväckande rapport.

  2. Stå upp för Assange vågat avslöja USA:s krigsbrott! Utan massivt stöd till den utsatte Assange kommer aldrig någon våga gör om detta. Ingen ska behöva bli behandlad på detta sätt i en rättsstat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.