UK sjunker i pressfrihets-index – behandlingen av Assange en orsak

Storbritannien har fallit ett par platser i Reportrar utan gränsers internationella pressfrihetsindex, till plats 35 (-2). Ett av skälen som anges är landets behandling av Wikileaks grundare och chefredaktör Julian Assange.

»Wikileaks founder Julian Assange received a disproportionate prison sentence of 50 weeks for breaking bail. The Home Secretary gave the green light to the court to consider the US’ extradition request, and Assange remained in custody at the high security Belmarsh Prison despite widespread international concern for his health and treatment, including by the UN Special Rapporteur for Torture.«

Länkar:
• 2020 World Press Freedom Index: “Entering a decisive decade for journalism, exacerbated by coronavirus” »
• Ranking »
• UK »

En kommentar till “UK sjunker i pressfrihets-index – behandlingen av Assange en orsak”

  1. Jag är förvånad över Sveriges topplacering. Vad gäller Assange har ju Sverige, d v s den svenska rättsapparaten med politisk styrning (åklagare Marianne Ny) skapat förutsättningarna för att Assange hamnat i brittisk fängelse. Den svenska pressen har i stor enighet försökt att dölja allt som talat till Assanges fördel. Det går utmärkt att ljuga genom att enbart berätta en del av historien. Till det kommer att svenska media är politiskt styrda genom presstödet och TV-avgiften eller -skatten. Enbart det borde rendera Sverige en bottenplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.