Facebooks oversight board prövar Trumps avstängning

I ett läckt konferenssamtal med Facebooks ledningsgrupp meddelar dess PR/PA-chef Nick Klegg att företagets oversight board skall pröva Donald Trumps permanenta avstängning.

Man har även bett om vägledning för hur man skall hantera frågor om avstängning av politiska ledare i allmänhet. Enligt videon oroas man över den kritik som framförts från bl.a. Alexei Navalny och Angela Merkel. Klegg säger även att man är överens med kritikerna om att sådana avstängningar bör hanteras inom ramen för demokratiskt fastställda regler. Han noterar också att några sådana regler inte existerar idag.

 

En kommentar till “Facebooks oversight board prövar Trumps avstängning”

  1. Intressant artikel om historiken till den rättsliga situationen i USA betr publicering på Facebook och Twitter, se The Spectator av den 16 jan 2021: ”Control, halt, delete – can anyone stand up to big tech?” av Niall Ferguson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.