Ett nytt överklagande eller politiskt tryck är nu det enda som kan hindra att Wikileaks chefredaktör Julian Assange utlämnas till USA.
Storbritanniens högsta domstol har beslutat att inte ta upp Julian Assanges överklagande av USA:s begäran om utlämning.
Dock finns det andra delar i den underliggande domen som eventuellt fortfarande kan överklagas.
Bortsett från det har Assanges advokater nu fyra veckor på sig att komma in med argument mot utlämning, till den brittiska inrikesministern Priti Patel. I Storbritannien är utlämningsärenden inte bara en juridisk, utan även en politisk fråga.
Skulle Assange utlämnas till USA riskerar han upp till 175 år i fängelse för spioneri – på grund av att Wikileaks publicerat information som den amerikanska administrationen inte ville skulle nå media och medborgare.
Dock har den amerikanska administrationens nyckelvittne avslöjats som mytoman – och tagit tillbaka sina uppgifter.
• The Guardian: Julian Assange denied permission to appeal against US extradition »
• Amnesty International: UK: Refusal by Supreme Court to grant Assange right to appeal is “a blow for justice” »
• Reportrar utan gränser: UK: RSF calls on Home Office to block Assange extradition following Supreme Court refusal to consider appeal »
Solveig Silverin säger
Det skulle kanske vara bra om ni redovisade vilka hemligheter Assange publicerat, som som den amerikanska administrationen inte ville skulle nå media och medborgare. Det har gått lång tid, en del har glömt, men också barn har hunnit bli unga vuxna som behöver får en historisk tillbakablick. USA gillar ju inte att bli avslöjade, att de skjuter ihjäl civila. Man skulle kanske också redovisa alla civila som USA skjutit ihjäl i länder som inte på något sätt hotat USA militärt. Ni kan börja med Vietnam, då folket i USA fick en chock när de fick veta att världen hatade USA för allt det lidande de utsatte civilbefolkningen för även barn, med alla dessa experiment med olika biokemiska vapen som de utförde på civila i Vietnam.