Kanadensiskt parlamentsutskott: Nej till nätblockering och ja till budbärarimmunitet

Samtidigt som allt fler länder inför allt mer drakoniska internet-lagar drar Kanada i bromsen.

TorrentFreak:

The Standing Committee on Industry, Science and Technology has published its long-awaited review of Canada’s Copyright Act. The review, which serves as guidance for the Government, rejects a non-judicial site-blocking regime and keeps the current safe harbors intact.

Även artikel 13/17 i EU:s nya upphovsrättsdirektiv får sig en känga:

The Committee finds it questionable, for example, that online services would be required to take down or de-monetize content, without allowing the uploader to respond to allegations of copyright infringement. That appears to refer, indirectly, to the EU’s Article 17.

Sedan återstår att se om man verkligen kommer att följa de rekommendationer som föreslås i översynen. Men då de kommer från ett utskott i det kanadensiska parlamentet finns faktiskt förutsättningar för att så kommer att ske.

Länk: Canadian Copyright Review Rejects Site-Blocking Regime, Keeps Safe Harbors »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.