Singapore: Regeringen inför orwellsk lag för onlinemedia

Singapore har just infört en långtgående och problematisk lag som slår mot medias och internets frihet.

Regeringen – eller enskilda ministrar – skall kunna tvinga onlinemedia att införa »rättelser« vad gäller sådant som makthavarna anser vara »felaktiga« nyheter. Vilket torde vara varje politikers våta dröm.

Techcrunch skriver…

Beyond media, the flex also extends to social media. According to the law, those found to be “malicious actors” face a fine of up to SG$50,000 ($37,000) or five years in prison for their content. If posted using “an inauthentic online account or a bot,” the fine jumps to a maximum of SG$100,000 ($74,000) or a potential 10-year jail term. Platforms like Facebook and Twitter face fines of up to SG$1 million ($740,000) for their role in such situations.

Vad man i praktiken gör är att skapa ett filter för yttrandefrihet, under det styrande partiets kontroll.

Länk: Singapore passes controversial ‘fake news’ law which critics fear will stifle free speech »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.