EU:s institutioner bryter mot EU:s egna regler för dataskydd och datasäkerhet

Hemsidorna för sju av de tio tyngsta EU-institutionerna uppvisar brister vad gäller dataskydd och datasäkerhet. Det gäller inte minst regler som EU själv satt upp. Detta visar en granskning som utförts av European Data Protection Supervisor (EDPS). De berörda institutionerna har meddelat att de nu arbetar med att åtgärda bristerna.

An inspection carried out by the European Data Protection Supervisor (EDPS) on the websites of major EU institutions and bodies revealed data protection and data security issues in seven out of the ten websites inspected. Each of the institutions concerned has received recommendations from the EDPS on how to ensure their websites are fully compliant with data protection rules and the relevant institutions have reacted swiftly to start rectifying the problems identified, the European Data Protection Supervisor said today.

Länk: EDPS flags data protection issues on EU institutions’ websites »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.