Säkerhet: Supply chain-attacker ökar

IDG.se/Techworld rapporterar:

”Flera attacker på senare tid visar att hackare i allt högre grad siktar in sig på att plantera in skadlig kod i källkod som publicerats på exempelvis Github. Utvecklare måste bli bättre på att skydda sin kod.” (…)

”Supply chain-attackerna mot öppen källkod kan få stora konsekvenser då många av dessa projekt utvecklar kod för tunga och viktiga serverapplikationer för exempelvis epost- och webbservrar. Tyvärr är det enda sättet att bli av med dessa bakdörrar att bygga om hela systemet, ett arbete så betungande att många administratörer av de uppåt 100 000 system som smittats av de bakdörrar som upptäckts den senaste tiden hellre avstår.”

Länk: Skydda din kod – Supply chain-attacker mot öppen källkod ökar »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.